A kunsági borvidék főbb adottságai

A kunsági borvidék főbb adottságai

Csakis dicsérni lehet a magyar borvidékeket, amiknek tápanyagokban gazdag földje, ízletes és tápláló termése számtalan borkülönlegességet biztosít ezen szeszes ital kedvelőinek. Amikor a leginkább kiváló területekről van szó, a kunsági borvidék nem maradhat ki a felsorolásból, hiszen ez bőven büszkélkedhet az egyedi adottságokban. Már maga a tény is, hogy itt 64 szőlőfajtát termesztenek, elképesztő tulajdonság.

A legismertebb itt termő szőlőfajták az arany sárfehér, a zala gyöngye, az ezerjó, a kékfrankos, de nem szabad megfeledkezni a a rajnai rizling és az olaszrizling, a zweigelt és a bianca fajtákról sem. Az utóbbi a teljes kunsági borvidék majdnem kétharmadát elfoglalja, ugyanis ez roppant ellenálló, és olyan fehérborokat biztosít, amikre a harmonikus összetétel, a könnyed íz és a csodás illat jellemző.

A kunsági borvidék sajátosságairól esik szó, kötelező megemlíteni a régió őshonos kékszőlőjét, a kadarkát, ami a terület rubinvörös, fűszeres illatú és kiteljesedett arcát mutatja be. Ezeknek köszönhetően megkérdőjelezhetetlen a kunsági borvidék fontossága.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás