A bourbon whiskey története

A bourbon whiskey története

Létezik egy ital, amit az egész Amerikai Egyesült Államok területén készítenek, jellegzetesen főként kukoricából. Ez az ital a bourbon whiskey és a készítési módja megegyezik a többi whisky típussal, annyi kivétellel, hogy a lepárlását követően, olyan tölgyfahordókban érlelik, amelyek belseje el van szenesítve.

Ezt a módszert egy tiszteletes, Elijah Craig használta legelőször az 1700 –as évek végén. Az volt a sajátossága ennek a szállítási és érlelési módnak, hogy mire az eladás helyére értek a hordók, a bennük lévő ital lágyabb ízűvé és karamell színűvé változott.

Nem meglepő, hogy maga a szeszfőzés története és ezzel a whisky ital a gyarmatosítással kezdődött, amikor a skótok és írek tudományukat magukkal vitték a gyarmatokra.

A bourbon whiskey története az 1700 –as évek közepén kezdődött, amikor a Kentuckyban élő farmerek az addigi whiskykhez képest sokkal édesebbet főztek, leginkább kukoricából. Miután megérlelték szokás volt vízzel hígítani, amíg eléri a 40 %-os szesztartalmat, de nem ritka a 75 %-os bourbon whiskey sem.

Archívum

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás