Jancsurák Kriszti Aviva oktató

Menstruációt elősegítő torna? Így működik az Aviva módszer

Történt, hogy egy magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner tornaórákat tartott hölgyeknek, olyan mozdulatsort alakítva ki, aminek segítségével a megfáradt háziasszonyok felfrissülhetnek, ami átmozgatja őket tetőtől talpig. Egyik alkalomkor, amikor intenzíven végeztette a gyakorlatokat, furcsa dolog történt, mégpedig az, hogy a másnapi órára csak 2 hölgy jelentkezett, a többiek mind menstruáltak. Jancsurák Kriszti Aviva oktató szerint a késő menstruáció elősegítésében is tud segíteni a módszer. Ez a helyzet szöget ütött a szakember fejébe és innentől már tudatosan kezdte kutatni, hogy egyes mozdulatok miként befolyásolják a női ciklus hosszát és milyenségét.

Elsősorban a menstruáció meghozatala motiválta, azonban az általa kidolgozott módszer közel 30 éves történelme alatt végzett, erre vonatkozó vizsgálatok megállapították, hogy az Aviva tornagyakorlatok kivételesen hatásosak egyéb nőgyógyászati panaszok esetében is. A metódusnak nem célja, hogy a természetes és egészségesen működő női szervezet ciklikusságát felborítsa.

A hormonháztartás egyensúlya fontos feltétele a szabályos ovuláció létrejöttének, de bármilyen apró eltérés ebben a rendszerben a ciklus hosszának megváltozását és a reproduktív képesség csökkenését eredményezi. Az Aviva módszer 18 alapgyakorlata olyan hasznos mozdulatokat tartalmaz, amelyek sikerrel alkalmazhatóak a legkülönbözőbb nőgyógyászati problémák esetén. Közvetlenül és közvetetten befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését, valamint kiegyenlítik azok hormontermelését. A petefészek környékét feszítő vagy ernyesztő medencebillentések, csípőforgatások aktivizálják a szerv megfelelő működését.

Az Aviva torna nagy hangsúlyt fektet az agyalapi mirigy serkentésére, ami szabályozza a női hormonok termelését. Itt mindenképpen kiemelendő, hogy az Aviva torna nem aktivizálja a hormontermelést, hanem egyensúlyba hozza azt. Ha valamelyik hormonból a szükségesnél kevesebb termelődik, akkor fokozza, amelyikből túlságosan sok van, annak a termelését pedig csökkenti.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás