A levegős sütő igazán sokoldalú
Az utóbbi években óriási népszerűségre tett szert és ma már szinte minden konyhában megfigyelhető. A levegős sütő hatalmas pozitívuma, hogy minimalizálja az ételek elkészítéséhez szükséges olaj mennyiségét.
A készülék keringetett forró oxigén segítségével készíti el a finom fogásokat, aminek köszönhetően azok ugyanolyan ropogósak és ízletesek lesznek, mintha olajban sültek volna. Mellette szól a gyorsaság is. A hagyományos variációkkal szemben sokkal hatékonyabb, ami a felmelegedést illeti. A levegős sütő grillezésre, pirításra, sőt, főzésre is alkalmas.
Ez a sokoldalú konyhai eszköz lehetővé teszi a csirke, a zöldségek, a sütemények és még a halak elkészítését is. Mivel nem használ számottevő mennyiségű olajat, ezért kevesebb szag és füst keletkezik főzés közben. Ez különösen hasznos a kisebb lakásokban, ahol nehezen kivitelezhető a hatékony szellőztetés.
A levegős sütő digitális kezelőpanellel, illetve beépített időzítőkkel van ellátva, ezért felhasználóbarátnak nevezhető. A használatát a család minden tagja elsajátíthatja.