A rejtélyes Kadarka

A rejtélyes Kadarka

Magyarország török megszállása alatt kezdődött el egy olyan szőlő termesztése, amelyik a későbbiekben nagyban befolyásolta az egész ország borkultúráját. A gyorsan elterjedt Kadarka igazi lendületet adott a borkészítésnek. Kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően, meghódított minden vidéket és amennyiben az időjárás nem volt túlságosan zord, úgy minden alkalommal bőséges termést hozott.

Az aszú és esetekben a bikavér bizonyos fajtáiban is használták alapanyagként, mert a Kadarka karakteres és igazán jó jellemet kölcsönző íze, mindenkinek kedvelt itallá tette. A későbbiekben aztán kicsit megmakacsolta magát, mert az intenzív szőlőtermesztés folyamán kiszorult, de ismételten elkezdték felfedezni csodás aromáit.

Sok gazda véli úgy a mai napig, hogy még nincs teljesen kihasználva a benne lévő teljes potenciál, ezért a Kadarka még rejtegethet magában némi kihívást és izgalmakat. Ételek mellé és akár magában is nagyon ízletes a fogyasztása, így egy remek társasági borrá változott az idők folyamán, amit mindenki örömmel ízlelget.

Archívum

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás