Borászati kellékek és rovarölő szerek alkalmazása a borászatban

Borászati kellékek és rovarölő szerek alkalmazása a borászatban

Ahhoz, hogy békességben élhessünk, elengedhetetlenül fontos, hogy finom étel és kellemes nedű kerüljön az asztalra. Ahhoz azonban, hogy jó minőségű bor kerülhessen az asztalra nem elég csupán a jó minőségű szőlő vagy a hozzáértő szakszerű művelés, ugyanis biztosan szükségünk lesz a borászati kellékek széles tárházára ahhoz, hogy a finom nedű elkészülhessen.

Ilyen borászati kellékek például a borfokoló, a citromsav, a borkősav vagy a különböző méretű anyagokból készült csapok és dugók. Ez utóbbiak készülhetnek akár fából, műanyagból, de parafából is. Az alapvető borászati kellékek közé tartozik a kénlap, amit a boros hordóink fertőtlenítésére használunk.

A kotyogók pedig igazán érdekes kelléknek számítanak, hiszen segítségükkel akár percekig lehet hallani a bor érésének hangját, úgynevezett ritmusát. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a must hordóba kerülését sok hónap odafigyelés és szakértelmet igénylő munkafázis előzi meg.

Ebbe a munkálatba tartozik a növényvédő szer vagy az úgynevezett rovarölő szer alkalmazása. Hiszen minden fáradozásunk hiábavalónak minősülhet, ha nem fordítunk elegendő időt és figyelmet a szőlőtőke betegségeire.

A kimondottan rovarölő szer olyan kombinált növényvédő szer, ami alkalmazható a kártevők ellen úgy, hogy közben védi a növényt a betegségektől. Az összetett növényvédő szer előnye, hogy használható egyéb gyümölcsfák esetében is, például az almafánál.

Jó borász lévén pedig tudni kell, hogy a megfelelő kellékek és a rovarölő szer használata nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a termés hatékony és gazdaságos legyen. Hiszen csak így van lehetőségünk versenyképes termelővé válni, értékes bort készíteni.

Ahhoz, hogy a magyar bor ismét népszerű legyen Európa és világszerte is, fontos a rovarölő szer alkalmazása, amelyek hatékonyan, de egészségkárosító hatás nélkül szabadítanak meg minket a szőlőt tönkretevő kártevőktől vagy betegségektől. Ennek köszönhetően pedig, a palackba a finom, gyöngyöző bor kerül, amiből örömmel kortyolhatunk bele mindnyájan.

Archívum

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás